Get Adobe Flash player

Dobrodošli!

Ukoliko pripadate stručnoj zajednici inžinjera, ekonomista, pravnika ili ste član privatne, vladine ili organizacije civilnog društva koja želi poboljšati donošenje odluka zasnovano na činjenicama i dokazima ovo je pravo mjesto za vas – Pridružite nam se!

Društvo je organizovano u skladu sa zakonom u Bosni i Hercegovini na neprofitnoj osnovi i volonteri čine osnovu organizacije.

Članstvo je otvoreno svima uključenim u praksu ili teoriju monitoringa i evaluacije, svima koji provode, koriste, ili imaju namjeru naučiti više o praksi monitoringa i evaluacije.

Podržite nas donacijom!

Podržite naš rad. Vašom donacijom možete pomoći da ispunimo naše ciljeve i zadatke.

 

ID: 4201828650009;

 

PDV: 201828650009;

 

KM BANKOVNI RAČUN 

Naziv primaoca: Udruženje evaluatora u BiH

Broj računa: 1413065320032670

 

DEVIZNI BANKOVNI RAČUN

Naziv primaoca: Udruženje evaluatora u BiH

Broj računa:141-306-53101310-07

IBAN: BA391413065310131007

Login Forma

Samo za AdministratorePodgorica, 10.3.2016.

U Podgorici je održan 10. Promotivni skup evaluatora Crne Gore na temu “Razmjena iskustva/praksi i evaluacionih standardna u oblsti monitorniga i evaluacije“ u organizaciji Mreže evaluatora Crne Gore, u saradnji sa Mrežom evaluatora Zapadnog Balkana WBEN.

Povezivanje zemalja Zapadnog Balkana u oblasti monitoringa i evaluacije je značajno zbog razmjene iskustava i sličnosti ciljeva i okruženja. Mreža evaluatora Crne Gore, koja djeluje kao jedna od 130 evaluatorskih organizacijaza u svjetu, nastoji da razvije kulturu evaluacije na nacionalnom nivou u skladu sa međunarodno propisanim standardima.

Promotivni skup je organizovan u okviru projekta “BEST-PROFY” koji je podržan od strane International Organization for Cooperation in Evaluation (IOCE)/Međunarodne organizacije za saradnju u evaluaciji koja je institucionalni partner Ujedinjenih Nacija u oblasti evaluacije, čija je članica Mreža evaluatora Crne Gore.

 Opšti cilj projekta BEST – PROFY (RAZMJENA ISKUSTVA/PRAKSI I EVALUACIONIH STANDARDA U OBLASTI MONITORINGA I EVALUACIJE) je poboljšanje okruženja za promociju evaluacije kroz saradnju na regionalnom nivou i definisanje zajedničkih kriteirijuma za uspostavljanje standarda za evaluaciju na regionalnom nivou - WBEN standarda za evaluaciju. U ovom projektu učestvuju Makedonija, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora. 

Predstavljene su najbolje prakse u oblasti monitoring i evaluacije u Crnoj Gori.

U skladu sa propisanim kriterijumima za odabir najboljih praksi/iskustva, za najbolje prakse u Crnoj Gori, odabrana su iskustva UNICEF-a Crna Gora, koja je na Skupu evaluatora Crne Gore predstavila Ida Ferdinandi (UNICEF, Crna Gora) i iskustva NVO Akcija za ljudska prava (HRA) čiji rad je predstavila direktorica nevladine organizacije Akcija za ljudska prava (HRA) Tea Gorjanc-Prelević.

O značaju evaluacije za razvoj društva je govorila koordinatorka Mreže evaluatora Crne Gore, Ljiljana Jovović koja je naglasila da je osnovni smisao sprovođenja evaluacije u obezbjeđivanju kvaliteta procjene i vrednovanja rezultata, postignute promjene u društvu, organizaciji, programu, projektu i da je svrha monitornga a potom i evaluacije da odgovori na pitanje: Da li se krećemo ka ostvarenju postavljenog cilja i da li postoji brži i kvalitetniji način da to uradimo? Ovo pitanje je jedno od onih ključnih za razvoj društva, zajednice, organizacije, programa, projekta i zato je preporučljivo da ga vrlo često postavljamo. Iz navedenog i monitoring i evaluacija bi trebalo da budu ključne, bazične aktivnosti durštva, organizacije, institucije, plana, projekta, strategije i sl.

Pored predstavnika evaluatora Crne Gore na Skupu su govorili: Kristina Perazić, I sekretar Generalni direktorat za koordinaciju programa pomoći EU, Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore na temu “Ipa i mogućnosti uključivanja u ekspertize u Crnoj Gori”, dr.cs Risto Ivanov, koordinator projekta BEST-PROFY, predstavnik Mreže evaluatora iz Makedonije, Bojan Radej, koordinator Slovenačke mreže evaluatora,  na temu “Aplikacije za evaluiranje sinergije učinaka javnih politika”, Radmila Stupar-Đurišić iz Mreže evaluatora Crne Gore na temu “Zašto nam je potrebna evaluacija?”, predstavnica UNICEF-a, Ida Ferdinandi je imala izlaganje na temu “Principi i proces evaluacije, iskustva UNICEF-a u Crnoj Gori” i direktorica nevladine organizacije Akcija za ljudska prava (HRA) Tea Gorjanc-Prelević je predstavila rezultate rada nevladine organizacije u oblasti monitoring i evaluacije.

 

Western Balkan Evaluators Net.

Kontaktirajte Nas

Udruženje evaluatora u

Bosni i Hercegovini

 

Marka Marulica 2C

Sarajevo 71000

Bosnia and Herzegovina

 

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.