Get Adobe Flash player

Welcome!

If you belong to professional community of engineers, economists, lawyers and/or you are part of private, government or a civil society organization that want to enhance decision making based on facts and evidences this is right place for you-Join us.

The Society is organized according to Bosnia law on non profit basis and volunteers are the heart of this organization.

Membership is open to all engaged in M&E practice or theory, to all who conduct, use, order or have intention to learn more about monitoring and evaluation practice.

Contact

Evaluation Society in

Bosnia & Hercegovina

 

Marka Marulica 2C

Sarajevo 71000

Bosnia and Herzegovina

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

You can support our work. With your donation you can help achieve our goals and objectives.

 ID: 4201828650009;

PDV: 201828650009;

 

DOMESTIC PAYMENTS

Name of the recipient: Udruzenje evaluatora u BiH

Bank Account: 1413065320032670

 

NON-DOMESTIC PAYMENTS

Name of the recipient: Udruzenje evaluatora u BiH

Bank Account: 141-306-53101310-07

IBAN: BA391413065310131007

 

Login Form

Only for site AdministratorsPodgorica, 10.3.2016.

U Podgorici je održan 10. Promotivni skup evaluatora Crne Gore na temu “Razmjena iskustva/praksi i evaluacionih standardna u oblsti monitorniga i evaluacije“ u organizaciji Mreže evaluatora Crne Gore, u saradnji sa Mrežom evaluatora Zapadnog Balkana WBEN.

Povezivanje zemalja Zapadnog Balkana u oblasti monitoringa i evaluacije je značajno zbog razmjene iskustava i sličnosti ciljeva i okruženja. Mreža evaluatora Crne Gore, koja djeluje kao jedna od 130 evaluatorskih organizacijaza u svjetu, nastoji da razvije kulturu evaluacije na nacionalnom nivou u skladu sa međunarodno propisanim standardima.

Promotivni skup je organizovan u okviru projekta “BEST-PROFY” koji je podržan od strane International Organization for Cooperation in Evaluation (IOCE)/Međunarodne organizacije za saradnju u evaluaciji koja je institucionalni partner Ujedinjenih Nacija u oblasti evaluacije, čija je članica Mreža evaluatora Crne Gore.

 Opšti cilj projekta BEST – PROFY (RAZMJENA ISKUSTVA/PRAKSI I EVALUACIONIH STANDARDA U OBLASTI MONITORINGA I EVALUACIJE) je poboljšanje okruženja za promociju evaluacije kroz saradnju na regionalnom nivou i definisanje zajedničkih kriteirijuma za uspostavljanje standarda za evaluaciju na regionalnom nivou - WBEN standarda za evaluaciju. U ovom projektu učestvuju Makedonija, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora. 

Predstavljene su najbolje prakse u oblasti monitoring i evaluacije u Crnoj Gori.

U skladu sa propisanim kriterijumima za odabir najboljih praksi/iskustva, za najbolje prakse u Crnoj Gori, odabrana su iskustva UNICEF-a Crna Gora, koja je na Skupu evaluatora Crne Gore predstavila Ida Ferdinandi (UNICEF, Crna Gora) i iskustva NVO Akcija za ljudska prava (HRA) čiji rad je predstavila direktorica nevladine organizacije Akcija za ljudska prava (HRA) Tea Gorjanc-Prelević.

O značaju evaluacije za razvoj društva je govorila koordinatorka Mreže evaluatora Crne Gore, Ljiljana Jovović koja je naglasila da je osnovni smisao sprovođenja evaluacije u obezbjeđivanju kvaliteta procjene i vrednovanja rezultata, postignute promjene u društvu, organizaciji, programu, projektu i da je svrha monitornga a potom i evaluacije da odgovori na pitanje: Da li se krećemo ka ostvarenju postavljenog cilja i da li postoji brži i kvalitetniji način da to uradimo? Ovo pitanje je jedno od onih ključnih za razvoj društva, zajednice, organizacije, programa, projekta i zato je preporučljivo da ga vrlo često postavljamo. Iz navedenog i monitoring i evaluacija bi trebalo da budu ključne, bazične aktivnosti durštva, organizacije, institucije, plana, projekta, strategije i sl.

Pored predstavnika evaluatora Crne Gore na Skupu su govorili: Kristina Perazić, I sekretar Generalni direktorat za koordinaciju programa pomoći EU, Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore na temu “Ipa i mogućnosti uključivanja u ekspertize u Crnoj Gori”, dr.cs Risto Ivanov, koordinator projekta BEST-PROFY, predstavnik Mreže evaluatora iz Makedonije, Bojan Radej, koordinator Slovenačke mreže evaluatora,  na temu “Aplikacije za evaluiranje sinergije učinaka javnih politika”, Radmila Stupar-Đurišić iz Mreže evaluatora Crne Gore na temu “Zašto nam je potrebna evaluacija?”, predstavnica UNICEF-a, Ida Ferdinandi je imala izlaganje na temu “Principi i proces evaluacije, iskustva UNICEF-a u Crnoj Gori” i direktorica nevladine organizacije Akcija za ljudska prava (HRA) Tea Gorjanc-Prelević je predstavila rezultate rada nevladine organizacije u oblasti monitoring i evaluacije.

 

Western Balkan Evaluators Net.

Evaluation Service Providers

Please contact us on This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. to be registered.

 

All companies and individual consultants who want to appear in this section should send us their info. BHEVAL makes no guarantee of validity of information provided. 

 

1. Companies

2. Individual Consultants