Get Adobe Flash player


Skoplje, 21.12.2015.

Sastanku WBEN su prisustvovali predstavnici  evaluatorskih zajednica iz Makedonije, Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Jedan od zaključaka sastanka je da je potrebno obezbijediti sredstva za pripremu web stranice WBEN, koja je neophodna za dalji razvoj WBEN. Također je dogovoreno, da se u narednom periodu  pripremi zajednički projekat prema IOCE. Naročito je istaknuta potreba organizovanja programa obuke iz evaluacije u regiji, koji bi bili dizajnirani tako da su prilagođeni svakoj zemlji u kojoj se obuke održavaju. Također, predloženo je da se razmotri mogućnost osnivanja jednog mentorskog programa obuke, za što je zaduženo slovenačko Udruženje, obzirom da je Slovenija najdalje odmakla u praksi evaluacija. Na kraju je zaključeno, da se u svim zemljama Zapdanog Balkana ide na uspostavljanje formalnih mreža/udruženja/ascijacija evaluatora kako bi imali veće šanse za dobijanje novih projekata za širenje zajednice.

 

Western Balkan Evaluators Net.

Evaluation Service Providers

Please contact us on This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. to be registered.

 

All companies and individual consultants who want to appear in this section should send us their info. BHEVAL makes no guarantee of validity of information provided. 

 

1. Companies

2. Individual Consultants